Navigation Menu+

Wat zijn op het moment de populairste printers?

Geplaatst op jan 2, 2015 door in printers, thuis printen

Nog altijd zijn de inkjetprinters de best verkochte printers. Waarschijnlijk ligt dat aan het feit dat ze iets goedkoper zijn dan laserprinters. Ook zijn de inktcartridges goedkoper in aanschaf dan de inkt voor laserprinters. Natuurlijk moet iedereen goed nadenken over waarvoor de printer gebruikt gaat worden. Dan kun je bepalen welke printer voor je geschikt is. Een klein overzichtje van populaire printers op het moment.

HP Deskjet

HP maakt al jaren populaire printers. Een van de meest verkochte is de HP Deskjet 2540 All-in-one. Een kleurenprinter waarmee je kan printen, scannen en kopiëren. Door de wifi-verbinding is het ook mogelijk om rechtstreeks te printen vanaf je tablet of smartphone.

HP Deskjet 2540 All in one

HP Laserjet

De enige laserjet die op het moment populair is, is de HP Laserjet Pro 200 Color MFP M276NW. Printen, kopiëren, scannen én faxen zijn de functies van dit apparaat. Verder heeft de printer zowel een netwerkaansluiting als een wifi-aansluiting. Dat maakt het een ideale printer voor de kleine zelfstandige.

HP Laserjet Pro 200 Color MFP M276NW

Canon en Epson

Canon en Epson zijn vergelijkbare producenten van (voornamelijk) inkjetprinters. Ze zijn ook gelijk qua prijsklasse. Voor nog geen honderd euro kun je al inkjetprinters kopen die naast een printfunctie ook een scan- en kopieerfunctie hebben. Verder kunnen de populaire modellen Canon Pixma MG5650 en Epson Expression Home XP-415 beide printopdrachten ontvangen via een draadloos netwerk. Het enige grote verschil tussen deze twee is de afdruksnelheid. De Canon kan zwart-wit 12,2 pagina’s per minuut printen en de Epson 8,7. Gaat het om kleurenprints dan kan de Canon 8,7 prints per minuut produceren en de Epson 4,5 pagina’s per minuut.

Canon Pixma MG5650

Epson Expression Home XP-415