Navigation Menu+

Tips voor mobiel printen

Geplaatst op jul 19, 2013 door in thuis printen

mobiel_printenPrintopdrachten versturen vanaf mobiele apparaten is vandaag de dag helemaal niet meer zo moeilijk en vrijwel elke printerfabrikant heeft zijn eigen software om printopdrachten te versturen. Door de stappen in de tekst hieronder te volgen is het instellen in de meeste gevallen erg eenvoudig.

De eerste stap die je zult moeten maken is het controleren van het merk van de printer en vervolgens bepalen wat voor mobiel apparaat je hebt. Daarnaast is het belangrijk om te controleren of de printer is aangesloten op het netwerk. De meeste printers die de afgelopen jaren zijn uitgebracht hebben een netwerkaansluiting. Mocht jouw printer er echter geen hebben, controleer dan even op de website van de fabrikant of mobiel printen wordt ondersteund.

Als mobiel printen wordt ondersteund, dan is het tijd om de applicatie voor het mobiele apparaat te downloaden. De meest populaire platformen zijn Android en iOS en de meeste fabrikanten hebben dan ook applicaties voor beide platforms. De applicaties kunnen in dit geval gevonden worden in de applicatiewinkel van het desbetreffende platform (de App Store of Google Play).

Wie gebruik maakt van een mobiel apparaat met een ander besturingssysteem zal in veel gevallen meer moeite hebben om geschikte apps te vinden. In dit geval kan er gelukkig in veel gevallen worden uitgeweken naar cloudoplossingen als Google Cloud Print, HP ePrint of Epson Connect.

Met behulp van de bovenstaande stappen zou het een koud kunstje moeten zijn om zelf thuis mobiel te printen. Als het echter toch niet lukt, dan is het misschien een goed idee om nog even te wachten op de release van Windows 8.1. Daarmee kan iedereen draadloos printen op printers die WiFi Direct ondersteunen.