Navigation Menu+

Papierloos werken bespaart geld en het milieu

Geplaatst op jul 1, 2013 door in zakelijk printen

We leven tegenwoordig in het digitale tijdperk en in dit tijdperk beschikt vrijwel iedereen over de nodige digitale hulpmiddelen, zeker op de werkvloer. We hebben vrijwel allemaal een eigen computer en smartphone en in sommige gevallen krijgen werknemers ook nog de beschikking over een tablet.

Het gevolg hiervan is dat er steeds minder gebruik gemaakt hoeft te worden van papier. Een groot voordeel zou je zeggen, maar veel bedrijven blijven toch het liefst alle documenten afdrukken. En dat is best jammer, want digitaal werken heeft verschillende voordelen.

Zo zal er minder papier worden verbruikt, hoeft er minder inkt ingekocht te worden en zal het milieu worden gespaard. Daarnaast kan de efficiency op de werkvloer worden verhoogd. En vooral dit laatste is een voordeel dat door veel bedrijven over het hoofd wordt gezien. Toch kan het wel degelijk de efficiency verhogen.

Documenten die via het bedrijfsnetwerk worden gedeeld kunnen namelijk door iedereen bekeken worden en wanneer er veranderingen worden gemaakt aan de documenten, dan kan iedereen, bij het gebruik van de juiste software, die veranderingen real-time bekijken. Zo beschikt iedereen dus op elk moment over de juiste informatie en kan er geen sprake zijn van oude documenten die ‘rondslingeren’.