Navigation Menu+

Draadloos printen met de Printopia app

Geplaatst op mrt 26, 2014 door in overige hardware, printers

Wanneer je met een mobiel device iets wilt printen moet het toestel eerst gesynchroniseerd worden met je Mac of pc, om deze vervolgens via je computer te printen. Een ander omslachtig alternatief is het mailen van de documenten om deze vervolgens via je desktop computer te printen. Direct printen met je iPhone, iPad of Android toestel is in de praktijk een stuk lastiger dan je zou denken. Gelukkig komt Printopia met een oplossing.

printopia

Om draadloos documenten af te drukken met je iPhone heeft Apple AirPrint ontworpen, echter ondersteunen niet alle printers dit. Voor Mac-gebruikers is dit echter opgelost, want met Printopia maak je alle printers Airprint-ready.

Simpel

Wanneer je Printopia hebt geïnstalleerd zoekt hij automatisch naar printers die op je Mac zijn aangesloten. Daarna ontvangt Printopia bestanden via het netwerk en stuurt hij ze daarna door naar de printer. Heel simpel: je drukt via je iDevice op de printknop en dan selecteer je de printer. Je documenten en foto’s rollen er vanzelf uit.

Fotokwaliteit van mobiele camera’s

Hoe de foto uiteindelijk wordt uitgeprint ligt uiteraard aan het type printer, maar ook met een goede camera kom je een heel eind. De fanatieke mobiele fotografen onder ons raden we dan ook aan een een iPhone 5s te gebruiken. Naast de hardware upgrades is ook de camera van de iPhone 5s van een upgrade voorzien; zo heeft het nieuwe model o.a. een nieuwe flitser gekregen, een groter diafragma en presteert deze beter in omgevingen met weinig licht. Macworld vergeleek de verschillende iPhone camera’s in een Photo Shoot Out.

macworld-shoot-out-1

macworld-shoot-out-2 macworld-shoot-out-3 macworld-shoot-out-4 boven: Beelden uit de cameratest van Macworld.co.uk

Tevreden over je foto? In het geval van de iPhone kun je het kiekje via Airprint uitdraaien. Mocht je geen Mac hebben of voorzien zijn van een ander merk smartphone, dan zijn er alternatieven. Printen met andere mobiele apparaten hoeft echter niet lastig te zijn.

Printen met NFC (Android)

Zo zijn er ook voor Android twee nieuwe printers aangekondigd door Samsung, die draadloos printen sneller en veilig moeten maken. De kleurenprinter Xpress C1860 en de zwartwit printer Xpress M2885 kunnen ook kopiëren, scannen en faxen. Beiden printen ze 28 zwartwit A4tjes in een minuut. De kleurenprinter haalt 18 A4tjes per minuut. Beide printers werken met NFC. Daarmee hoef je alleen je smartphone even bij de printer te houden en de documenten rollen eruit.